Кафедра Педіатрії №1

Головна » 2016 » Жовтень » 12 » ХIII з’їзд педіатрів України
08:37
ХIII з’їзд педіатрів України

11-13 жовтня 2016 року в Українському Домі відбувався ХIII з’їзд педіатрів України Актуальні проблеми педіатрії. Цього року в роботі Конгресу педіатрів «Актуальні питання педіатрії» вязло участь більше 1000 фахівців - зокрема з дитячої пульмонології, алергології, гастроентерології та нутриціології, ендокринної патології, неонатології, психосоматики, медичної психології та психотерапії з усієї України. Наукова програма Конгресу педіатрів України передбає лекції провідних вчених з основної тематики наукової програми, доповіді на пленарних та секційних засіданнях, дискусії на симпозіумах і семінарах, на яких обговорюються найбільш актуальні проблеми захворювань у дітей. У  рамках конгресу традиційно організовується фармакологічна виставка на якій предвставники фармацевтичних компаній ознайомлюють учасників конгресу із новими лікарськими препаратами і засобами, які використовуються в педіатричній практиці.

Цьогорічний конгрес відкрив Президент Асоціації педіатрів України, академік НАМН України, професора Ю.Г. Антипкін, який ознайомив присутніх з вітальними листами від Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Президента України, а також  зазначив позицію Асоціації педіатрів щодо стану медичної галузі України, та висловив подяку всім лікарям, які надають медичну допомогу дітям.  Подячні грамоти за за багаторічну організаційну та лікарську діяльність в галузі педіатрії і вагомий внесок у збереження здоров’я дітей України отримали професори кафедри педіатрії №1: Тяжка Олександра Василівна, Починок Тетяна Вікторівна, Боброва Віра Іванівна.

Також у відкритті прийняли участь почесні гості з’їзду: депутат Верховної Ради України VIII скликання Березенко Сергій Іванович, який в свої промові підкреслив, що педіатрія повинна залишитись в первинній ланці медицини. Президент Національної академії медичних наук України, академік  Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор Цимбалюк Віталій Іванович який зазначив про великі досягнення Академії не дивлячись на труднощі фінансування і перспективи розвитку української практичної медицини і науки. Діти мають право на кваліфіковану, професійну медичну допомогу, але на жаль сімейні лікарі сьогодні не готові професійно лікувати дітей, особливо немовлят.

 Секційні засідання відкривали доповіді про нагальні питання педіатричної науки, освіти та практичної діяльності.  Від кафедри педіатрії №1 виступала завідувач кафедри, професор  Березенко Валентимна Сергіївна з доповіддю «Диференційований підхід до лікування аутоімунного гепатиту у дітей».   Незважаючи на невелику частоту автоімунного гепатиту, швидко прогресуючий перебіг даного захворювання визначає високу актуальність питань своєчасної діагностики та ефективного лікування цієї патології.  Тому було презентовано презентувала сучасне бачення схем лікування та вимог до результатів терапії аутоімунних гепатитів у дітей з урахуванням рандомізованих контрольованих досліджень.

 

 

Переглядів: 622 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: